Mod de preparare
- Se ia un mango copt, se taie de-a lungul samburelui, dupa care se ia bucata de fruct, si se utilizeaza buza paharului pentru a separa pulpa de coaja. Pur si simplu se fixeaza marginea unui pahar in locul unde coaja se intalneste cu miezul si se apasa in jos. Coaja se va desprinde dintr-o singura miscare, iar bucata de fruct va cadea in pahar.
- Ananasul se taie pe din doua pe un fund de lemn, folosind un cutit mare si foarte bine ascutit. Fiecare jumatate se mai taie o data in doua, astfel incat ananasul a fost impartit in patru parti egale. Apoi, fructul se taie urmarind cu lama cutitului linia cojii. Acum se poate felia, dupa preferinta, in fasii mai subtiri sau mai groase.
- Mango si avocado se curata de coaja si se taie usor, iar din bucata de parmezan razuim cateva aschii cu un cutit special sau cu un cutit mai mic.
- Acum tot ce mai avem de facut este sa asezam frumos bucatile de fructe pe platou, impreuna cu feliile de sunca si cu aschiile de parmezan.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.