Bellini

Bellini

DificultateScazuta
Gatire10 min

Mod de preparare

    Reteta realizata cu robotul multifunctional Monsieur Cuisine.

  1. Spalam piersicile, le taiem in forma de cruce, le punem intr-un bol si turnam apa fierbinte peste ele. Lasam piersicile la infuzat timp de 30-60 de secunde, apoi scurgem. Clatim cu apa rece, indepartam coaja, le taiem in 4 si scoatem samburele.
  2. Punem piersicile cu sucul de lamaie si siropul de artar in blender si, cu paharul de dozare montat, mixam timp de 30 de secunde / viteza 8. (buton pentru piure)
  3. Turnam piureul de fructe in 6 pahare de sampanie, umplem cu Prosecco, amestecam si servim imediat.
  4. Sugestii: In functie de dulceata piersicilor, putem renunta la siropul de artar sau putem adauga 10 g de suc de lamaie. Reteta clasica Bellini foloseste piersici proaspete, care pot fi folosite asa cum este descris mai sus. Daca nu avem piersici proaspete, se pot folosi si piersici conservate. Pregatim apoi reteta fara sirop de artar pentru ca piersicile din conserva sunt deja indulcite.