Mod de preparare
- Amestecam drojdia cu laptele si lasam sa se topeasca drojdia.
- Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le punem peste faina, incepem sa amestecam bine, apoi adaugam laptele cu drojdia. Imediat ce faina cu galbenusurile si laptele s-au omogenizat, putem folosi un mixer pentru a incorpora si albusurile spuma.
- Prajim intr-o tigaie in unt, dozand blinis-urile cu un polonic mic sau cu o lingura. Le intoarcem in momentul in care vedem ca partea care e in contact cu tigaia s-a gatit.
- Odata ce avem blinis-urile gata, amestecam branza cu ceapa verde tocata marunt, sucul de la o lamaie proaspat stoarsa, sare, piper si un fir de ulei de masline.
- Punem o lingura de crema de branza pe blinis peste care punem o lingurita de icre de pastrav. Putem decora cu frunze mici si frumoase de marar.
Spor la gatit!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.