Blinis cu icre de pastrav si crema de branza

Blinis cu icre de pastrav si crema de branza

DificultateMedie
Gatire60 min

Mod de preparare

  1. Amestecam drojdia cu laptele si lasam sa se topeasca drojdia.
  2. Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le punem peste faina, incepem sa amestecam bine, apoi adaugam laptele cu drojdia. Imediat ce faina cu galbenusurile si laptele s-au omogenizat, putem folosi un mixer pentru a incorpora si albusurile spuma.
  3. Prajim intr-o tigaie in unt, dozand blinis-urile cu un polonic mic sau cu o lingura. Le intoarcem in momentul in care vedem ca partea care e in contact cu tigaia s-a gatit.
  4. Odata ce avem blinis-urile gata, amestecam branza cu ceapa verde tocata marunt, sucul de la o lamaie proaspat stoarsa, sare, piper si un fir de ulei de masline.
  5. Punem o lingura de crema de branza pe blinis peste care punem o lingurita de icre de pastrav. Putem decora cu frunze mici si frumoase de marar.
  6. Spor la gatit!

    Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.