Mod de preparare
- Incepem prin a pregati burgerul, iar primul pas este sa taiem chiflele in doua si sa le prajim putin. Le ungem apoi cu ketchup in asteptarea chiftelelor.
- Pentru acestea din urma, amestecam carnea tocata cu cimbrul, usturoiul (tocat marunt), sarea, piperul si uleiul, pana obtinem un amestec omogen. Formam apoi cele 4 chiftele si le prajim bine, pe ambele parti, pe tigaia-grill.
- Dulceata de ceapa se face foarte usor: taiem ceapa julienne, subtire si o punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, vinul si untul. Fierbem totul la foc mic pana se obtine o pasta de consistenta dulcetii.
- Urmeaza garnitura: intr-o cratita (sau tigaie mai adanca) sotam in unt mix-ul de broccoli alaturi de usturoi (tocat marunt).
- Burgerul se asambleaza, de jos in sus: mai intai jumatatea inferioara a chiflei, apoi chifteaua pe careo acoperim cu dulceata de ceapa si o frunza de salata sau cateva frunze de rucola si apoi cealalta jumatate de chifla.
Servim burgerul alaturi de un bol cu garnitura de legume. Pofta mare !
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.