Burger cu dulceata de ceapa si legume sote

Burger cu dulceata de ceapa si legume sote

DificultateMedie
Gatire60 min

Mod de preparare

  1. Incepem prin a pregati burgerul, iar primul pas este sa taiem chiflele in doua si sa le prajim putin. Le ungem apoi cu ketchup in asteptarea chiftelelor.
  2. Pentru acestea din urma, amestecam carnea tocata cu cimbrul, usturoiul (tocat marunt), sarea, piperul si uleiul, pana obtinem un amestec omogen. Formam apoi cele 4 chiftele si le prajim bine, pe ambele parti, pe tigaia-grill.
  3. Dulceata de ceapa se face foarte usor: taiem ceapa julienne, subtire si o punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, vinul si untul. Fierbem totul la foc mic pana se obtine o pasta de consistenta dulcetii.
  4. Urmeaza garnitura: intr-o cratita (sau tigaie mai adanca) sotam in unt mix-ul de broccoli alaturi de usturoi (tocat marunt).
  5. Burgerul se asambleaza, de jos in sus: mai intai jumatatea inferioara a chiflei, apoi chifteaua pe careo acoperim cu dulceata de ceapa si o frunza de salata sau cateva frunze de rucola si apoi cealalta jumatate de chifla.
  6. Servim burgerul alaturi de un bol cu garnitura de legume. Pofta mare !

    Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.