Burger de ton

Burger de ton

DificultateScazuta
Gatire20 min

Mod de preparare

  1. Scurgem foarte bine tonul din conserva si pastra 1-2 linguri din uleiul in care a stat. Amestecam bine toate ingredientele, in afara de ou.
  2. Gustam si potrivim la gust de sare si piper. Apoi adaugam oul si da compozitia la rece o jumatate de ora. Impartim apoi in parti egale si modelam 6 burgeri.
  3. Asezam burgerii in tava, pe folie alimentara si ii dam la frigider o ora. Acest pas este foarte important pentru ca burgerii sa isi pastreze bine forma la prajit. Incingem uleiul de masline si prajim burgerii 1-2 minute pe fiecare parte sau pana sunt aurii si frumosi rumeniti.
  4. Pentru servire, avem nevoie de chifle, salata, rosii, castraveti, mustar, ketuchup.
  5. Pofta buna!

    Pont: Puteti praji burgerii in tigaie (este nevoie de foarte putin ulei, doar cat sa nu se lipeasca de tigaie), pe grill sau in cuptor. Prajiti in putin ulei vor face insa o crusta aurie mai frumoasa. La fel de bine puteti modela chiftelute din aceasta compozitie.

    Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.