Burgeri cu cartofi dulci

Burgeri cu cartofi dulci

DificultateScazuta
Gatire60 min

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Spalati cartofii, curati-i si taiati-i cubulete.
  2. Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti cubuletele de cartofi in ea si stropiti-I cu ulei de masline. Bagati-i la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumenesc / inmoaie.Intre timp, fierbeti orezul.
  3. Dupa ce ati scos cartofii din cuptor, ii puneti intr-un bol si, folosind o furculita, zdrobiti-i pana obtineti un piure. Apoi adaugati orezul fiert, migdalele macinate, patrunjelul taiat, lingurita de chilli si amestecati foarte bine totul. Cu ajutorul unui inel, formati burgerii. Ii puneti in tava de copt tapetata cu hartie de copt si ii bagati la cuptor timp de 20-25 de minute, la 180 grade C. Dupa ce s-au copt, incepeti sa-i montati.
  4. Taiati chiflele in jumatate, le ungeti cu sos de usturoi (cat sos doreste fiecare), puneti salata verde, apoi burgerii, adaugati din nou o lingura de sos, o felie de rosie si avocado taiat bucatele. Daca doriti, la final puteti asezona cu piper.
  5. Pofta buna!