Mod de preparare
1. Mai intai prepara maioneza, apoi cartofii pentru garnitura si la final salata coleslaw.
2. Fa o maioneza din 2 galbenusuri, 1 lingurita de mustar, zeama de lamaie si ulei de floarea-soarelui. Apoi poti sa o lasi sa stea la frigider.
3. Garnitura de cartofi prajiti: Curata 2 cartofi, taie-i ca pentru prajit si lasa-i sub jet de apa rece. Usuca-i cu un prosop de bucatarie curat si prajeste-i in baie de ulei. Dupa prajire, pune-i intr-un bol si sareaza-i.
4. Pentru salata coleslaw foloseste morcovi, telina si varza chinezeasca. Da morcovii si telina pe razatoare, iar varza alba tai-o subtire. Amesteca salata obtinuta cu 2 linguri de maioneza, apoi las-o la frigider.
5. Prepara chifteaua pentru cheeseburger: Pune o jumatate de ceapa tocata marunt si patrunjelul tocat in carnea tocata, adauga foarte putin ulei, da gust cu sare si piper si amesteca foarte bine.
6. Incepe sa formezi chiftelele pentru cheeseburger din carnea amestecata cu ceapa si verdeata. Formeaza chiftelele dupa forma chiflei.
7. Prajeste chifteaua pentru cheeseburger de preferat intr-o tigaie normala, ca sa nu se lipeasca, si intoarce carnea pe cele 2 parti. Inainte sa fie gata, asaza peste chiftea o felie de cascaval.
8. Intre timp, pregateste ingredientele pentru cheeseburger. Taie rosia felii si jumatate de ceapa, taie castravetele murat, spala o frunza de salata verde.
9. Coace ceapa pe grill impreuna cu 2 felii de bacon.
10. Taie chifla pe jumatate si asaz-o in locul unde s-a prajit baconul.
11. Pune peste chifla 1 lingurita de ketchup, apoi chifteaua cu cascavalul topit, deasupra asaza salata verde rupta, 3 felii de rosii, baconul cu ceapa coapta, castravetele murat si la final 1 lingura de maioneza.
12. Separat asaza pe farfurie cartofii prajiti si salata coleslaw.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.