Chili con carne cu branza gratinata

Chili con carne cu branza gratinata

DificultateScazuta
Gatire1:15 h

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata si se taie. Uleiul se incinge intr-o oala, apoi se adauga ceapa si se glaseaza. Se toarna pasta de tomate si se fierbe inabusit rapid. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor, amestecandu-se.
  2. Rosiile se lasa la scurs intr-o sita. Se curata de partea verde. Fasolea mexicana se clateste bine si se lasa la scurs. Rosiile si fasolea se amesteca cu carnea, utilizandu-se lingura pentru a marunti rosiile, pe alocuri. Se condimenteaza intens cu sare, chili, paprica si zahar, lasandu-se la fiert timp de 10 minute.
  3. Intre timp, se curata cartofii si se taie in felii subtiri de cca. 3 mm pe un tocator. Se lasa la fiert in apa sarata si clocotita, timp de 5 minute, apoi se scurg. Cuptorul se incalzeste la 220 grade C.
  4. Smantana, amidonul si patrunjelul tocat se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper.
  5. Jumatate din preparatul cu carne tocata se pune intr-un vas mare si se orneaza cu feliile de cartofi si restul de carne tocata. Deasupra, se toarna amestecul de smantana, patrunjel si amidon, se uniformizeaza si se decoreaza cu branza rasa. Se pune la copt timp de 25 de minute.
  6. Se lasa la racit si este gata de servit!