Mod de preparare
Incepem prin a spala bine burta de vita si oasele. Apoi le punem intr-o oala mare plina cu apa clocotita, impreuna cu rasolul. Le lasam sa clocoteasca 2 minute, dupa care le scoatem si le spalam bine din nou. Aruncam apa, apoi punem alta rece si proaspata in care punem oasele, burta, rasolul intregi, pentru a le fierbe din nou, la foc mic.
Curatam legumele si le punem intregi la fiert. Lasam totul sa fiarba timp de 6 ore! Da, stiu, este mult, dar absolut necesar.
Verificam burta de vita cu o tepusa (din acelea folosite la frigarui), iar daca aceasta se patrunde usor, putem sa testam burta si pentru gust. Imediat ce consideram ca este gata, strecuram supa de legume si carnea, pastram totul intr-o tava si ne apucam de mujdeiul de usturoi.
Va recomand sa lasati usturoiul curatat si taiat rondele intr-un mojar cu sare si sa va apucati sa il zdrobiti doar in momentul in care acesta isi elimina toata apa.
Deci, frecam usturoiul cu ulei de floarea soarelui, apoi adaugam treptat apa calduta (va fi un mujdei de usturoi dar cu mai multa apa).
Punem oala cu zeama de supa din nou la fiert, apoi strecuram mujdeiul, pastrand zeama pentru a o adauga ulterior (altfel, daca punem si bucati de usturoi supa nu va mai fi atat de limpede). Adaugam in supa maduva din oase si burta de vita taiata julienne, subtire sau mai gros, dupa preferinte. Lasam totul la fiert timp de 30 de minute. Taiem cuburi legumele fierte si rasolul de vita, le adaugam in supa si oprim focul.
Separat, intr-un bol, amestecam cu un tel smantana si galbenusurile si le temperam adaugand cate un polonic din supa fierbinte, pentru a nu se taia. Dam supa la o parte de pe foc si adaugam smanata si ouale batute. Punem apa de la mujdei si otetul. Presaram patrunjel tocat marunt direct in bolurile in care vom servi supa.
Puteti sa o serviti alaturi de o salata de gogosari murati. Reteta extrasa din Gateste cu mine, prima carte de bucate semnata de Chef Florin Dumitrescu.