Coltunasi cu vinete coapte si telemea

Coltunasi cu vinete coapte si telemea

DificultateMedie
Preparare50 min
Gatire60 min

Mod de preparare

    Pasul 1

    Preincalzeste cuptorul la 200°C. Taie vinetele in jumatati si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 20-30 minute.

    Cat se coc vinetele, pregateste aluatul.

    Pasul 2

    Pune faina intr-un bol, adauga o lingurita de sare, untul care este rece si framanta totul cu mana pana se incorporeaza untul in faina.

    Adauga otetul, apa si iaurtul. Framanta din nou cu mana pana obtii o coca.

    Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru 20-30 minute.

    Pasul 3

    Dupa ce ai scos vinetele, curata-le de coaja si toaca-le bine. Pune-le intr-un bol.

    Pentru umplutura, pune intr-un bol  vinetele  coapte, telemeaua rasa, branza cheddar rasa si ea si amesteca bine totul.

    Adauga si oul si amesteca din nou.

    Pasul 4

    Pune faina pe blatul de lucru si intinde alutul care a stat la frigider. Cu ajutorul unui cerc decupeaza formele de coltunasi. Pune umplutura in mijlocul fiecarui cerc, cu ajutorul unei lingurite.

    Formeaza din fiecare cerc, un semicerc si sigileaza cu ajutorul unei furculite.

    Aseaza coltunasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-i cu ou batut, presara seminte de susan si da-i la cuptor, in cuptorul preincalzit la 170°C, cu ventilatie, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc.

    Repeta procesul pana termini tot aluatul.

    Serveste calzi. Pofta buna!