Mod de preparare
- Pasul 1
Intr-un bol, adauga faina, cacao, zaharul vanilinat, praful de copt, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
Amesteca bine toate ingredientele si apoi adauga untul (care este rece) taiat cubulete si mixeaza pana se obtine un aluat nisipos. Adauga ouale si mixeaza din nou. La urma pune iaurtul si mixeaza pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Pregateste o tava de cupcakes si repartizeaza aluatul in forme. Inainte de a le baga la cuptor, pune in fiecare cupcake 3 bucati de zmeura si apoi baga-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 25 minute.
Dupa ce le-ai bagat la cuptor, pregateste piureul de zmeura.
Pasul 2Pune intr-un vas pe foc, zmeura, zeama de la o jumatate de lamaie si zaharul. Amesteca si lasa pe foc pana da intr-un clocot.
Apoi ia vasul de pe foc, transfera piureul intr-un bol si lasa-l la racit.
Cand s-a racit, blenduieste-l si strecoara-l printr-o sita.
Dupa ce ai pregatit si piureul de zmeura, poti incepe sa pregatesti glazura de zmeura cu mascarpone.
Pasul 3Pune mascarponele intr-un vas, frisca lichida, zaharul pudra vanilinat, zaharul vanilinat si mixeaza totul foarte bine.
Adauga piureul de zmeura si amesteca totul cu o spatula.
Pasul 4Cand s-au racit foarte bine cupcakes-urile, orneaza-le pe fiecare cu glazura de mascarpone, frisca si piure de zmeura.
Pune cate o zmeura pe fiecare cupcake.
Pofta buna!