Mod de preparare
Se fileteaza pestele si se dezoseaza. Intr-un bol se amesteca pentru marinata pasta de tomate, uleiul de masline, rozmarinul si usturoiul tocat marunt. Se omogenizeaza si se lasa fileurile de peste la marinat 50 de minute, timp in care se pregatesc si se gatesc legumele la gratar.
Dovleceii si vinetele se taie rondele groase 2-3 cm. Se amesteca legumele in ulei de masline si usturoi, apoi se aseaza pe gratar. Se condimenteaza su sare si piper doar dupa ce sunt prajite, in felul acesta se pastreaza cat mai crocante!
Imediat ce legumele sunt gata, se pot pune pe grill si fileurile de peste marinate, grill-ul trebuie sa fie foarte incins si perfect curat. Fileurile de dorada proaspata se prajesc pana devin crocante si se servesc impreuna cu legumele cu sos de usturoi cu smantana si marar.
Acest preparat se serveste alaturi de o bere foarte rece. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.