Mod de preparare
Intr-un vas termorezistent punem rosiile. Punem deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt. Le stropim cu 2 linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare si piper. Amestecam foarte bine.
Punem branza feta in mijloc, stropim cu extra ulei de masline si condimentam cu oregano. Coacem 30 min la 180°C.
Intre timp, fierbem gnocchi urmand instructiunile de pe ambalaj. Gnocchi sunt fierti cand se ridica la suprafata apei. Ii scurgem foarte bine de apa in care au fiert.
Cand feta este coapta, scoatem din cuptor si amestecam totul foarte bine cu o lingura, pana obtinem un sos cremos. Punem deasupra gnocchi, busuoioc proaspat tocat. Adaugam si extra parmezan razuit si amestecam.
Feta coapta cu rosii e gata si e delicioasa. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.