Focaccia

Focaccia

DificultateScazuta
Gatire2:10 h

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un bol drojdia uscata, zaharul si apa calduta. Amestecati si lasati 15 minute pana se activeaza drojdia.
  2. Intr-un alt bol, puneti faina, drojdia activata, sare, apa calduta si uleiul de masline. Amestecati totul cu ajutorul unui mixer pana obtineti o coca elastica si lipicioasa in acelasi timp. Formati cu ajutorul unei spatule o bila, o acoperiti cu un servet si o lasati la dospit 1 h sau pana isi dubleaza volumul.
  3. Scoateti aluatul pe tocator si il taiati in doua. Ungeti o tava cu ulei de masline, intindeti o parte din aluat, cu mana, ungeti din nou cu ulei de masline, puneti rosii din loc in loc, pe toata suprafata aluatului, presarati sare, oregano si dati la cuptor, la 180°C, timp de 25-30 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Din aluatul ramas, mai faceti o focaccia, procedand la fel.
  4. Pofta buna!