Mod de preparare
1. Taiem cotletul de porc, ardeiul si dovlecelul de aceeasi marime - cuburi mici, ca sa avem totul gata repede, repede. Sa fie de marimi egale, pentru a fi siguri ca porcul atinge suprafata fierbinte a gratarului. Altfel, ne ia mai mult sa gatim carnea.
2. Alternativ, punem pe frigarui ingredientele noastre gustoase si le asezonam cu sare si piper. Pana acum, gratarul trebuie sa fie bine incins (sau tigaie tip grill).
3. Gatim frigaruile acestea colorate si delicioase cam 4 minute pe fiecare parte, in total 10-12 minute.
4. Sosul e simplu, gustos si surprinzator de racoros: zdrobim branza bine de tot si o amestecam cu iaurt si tarhon.
Amestecam bine si gustam. E clar, nu numai menta e racoroasa si de ajutor! Mancam totul cu pofta si cu mult sos!
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.