Mod de preparare
Intr-o craticioara calim in ulei de masline ceapa taiata julienne subtire, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul tocat marunt, peste care punem busuiocul rupt.
Taiem rosiile si ardeiul gras cuburi mari de aceeasi dimensiune, punem in craticioara ardeiul gras, lasam sa se caleasca, iar la final adaugam rosiile.
Fructele de mare le punem in ultimul moment in craticioara pentru ca sunt prefierte, iar dupa ce amestecam totul, asezonam cu sare si piper, varsam tot continutul intr-un vas de cuptor in care putem face si servirea.
Rupem bucatile de branza feta si le presaram deasupra, apoi punem vasul in cuptorul incins la 200°C timp de 15 minute, cat sa se gratineze branza.
La final, adaugam deasupra patrunjelul tocat marunt si stoarcem lamaia, servim cu paine prajita sau pita greceasca incalzita in cuptor.
Spor la gatit!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.