Fursecuri cu ciocolata si caramel

Fursecuri cu ciocolata si caramel

DificultateScazuta
Gatire1:15 h

Mod de preparare

    Fursecurile cu ciocolata si caramel se fac super usor si pot fi o aparitie pe orice masa de Sarbatoare! Puteti sa pregatiti aluatul de pe acum si sa il tineti la congelator pana in momentul pregatirii iar fursecurile, o data pregatite, se pastreaza pana la 2 saptamani in borcane inchise ermetic.

    Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei, zaharul, galbenusurile si vanilia, 2 minute cu sau pana avem o spuma. Adaugam faina si amestecam din nou. Rezulta un aluat bine legat, care se desprinde foarte usor de peretii vasului. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece cel putin o ora inainte de a forma fursecurile.

    Incingem cuptorul la 190C. Formam bilute de cca 2 cm diametru si le facem o adancitura in mijloc, folosind manerul lingurii de lemn. Asezam fusercurile in tava pe hartie de copt sau folie de silicon si le coacem 8-10 minute sau pana sunt usor aurii pe margini. Fursecurile se intaresc pe masura ce se racesc. Le lasam sa se raceasca complet inainte de a le umple cu caramel.

    Pentru caramel, topim intr-o craticioara caramelele si smantana dulce, amestecand des. Umplem fiecare fursec cu caramel, folosind o lingurita. Lasam caramelul sa se intareasca.

    Topim ciocolata si o punem intr-o punga de unica folosinta, pe care o taiem la un capat cu forfecuta si decoram fursecurile.

    Din nou, le lasam sa se raceasca pentru ca ciocolata sa se intareasca. Pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.