Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
525 g g | Faina Faina | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Smantana Smantana | |
35 g g | Drojdie Drojdie | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
75 g g | Zahar Zahar | |
150 ml ml | Lapte Lapte | |
15 ml ml | Esenta de rom Esenta de rom | |
50 g g | Unt Unt | |
10 g g | Coaja de lamaie Coaja de lamaie | |
Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit | ||
Zahar pudra
Zahar pudra (pentru pudrat) | ||
Dulceata
Dulceata (pentru servit) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGogosi fundite
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pune faina intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si adauga ouale, smantana, drojdia, zaharul vanilinat, zaharul, laptele si esenta de rom. Framanta totul cu mana pana se formeaza o coca. Framanta pana cand se dezlipeste de pe maini.
Adauga untul care este la temperatura camerei si coaja de lamaie. Incorporeaza-le, acopera bolul cu folie alimentara si lasa la crescut timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, presara faina pe blat si apoi pe aluat si intinde-l intr-o foaie subtire. Taie fasii si apoi romburi. Taie pe mijloc, apuca de un colt si trece-l prin mijloc formand astfel funditele.
Prajeste-le in ulei incins, timp de 2, 3 minute pe fiecare parte.
Scoate-le pe un platou pe care pune servetele de hartie absorbante.
Transfera-le pe un alt platou, pudreaza-le si serveste-le cu dulceata de mure.
Pofta buna!