Mod de preparare
Pasul 1 (pregatirea): Se taie ananasul si cartofii dulci in rondele de 2.5 - 3 cm pentru a-i pregati de marinat, iar ardeii, vanata, si dovlecelul ii pregatim pentru gratar lasandu-le cu sare pe prosoape de hartie pentru a-si mai lasa apa. Framantam usor micii cu mana uda, iar carnaciorii ii intepam, pentru a nu bubui pe gratar.
Pasul 2 (marinarea): Se prepara marinada cu miere, sos iute si sare, si se marineaza ananasul, cartofii si ceafa de porc pentru cel putin 1h. Scaricica de porc vine gata marinata, dar in caz ca gasiti doar in varianta natur, o puteti marina si pe aceasta.
Pasul 3: Cat se marineaza ananasul, cartofii si ceafa, puteti pune coasta intreaga, micii si carnaciorii pe gratar.
Pasul 4: Dupa ce micii si carnaciorii s-au facut cate 3-4 minute pe ambele parti, ii puteti scoate de pe gratar. Daca doriti micii mai bine facuti, prajiti-i pe gratar cu 2-3 minute in plus pe fiecare parte.
Scaricica de porc trebuie gatita inca 30-40 de minute, pana cand furculita intra usor si sucurile eliberate nu au urme de sange. Pentru a se face cat mai bine la interior, este indicat sa acoperiti gratarul.
Pasul 5: Se pune ananasul la gratar cate 2-3 min pe fiecare parte, impreuna cu ceafa care a stat la marinat. Dupa ce ananasul s-a facut la exterior, il puteti pune peste ceafa de pe gratar, pentru ca aceasta sa absoarba din aroma acestuia.
Pasul 6: Ungem cartofii dulci si restul legumelor cu un pic de unt topit, dupa care le punem pe gratar. Le tinem cateva minute pe fiecare parte, doar cat sa se rumeneasca.
Pasul 7: Se serveste cate 20g-30g din fiecare carne, impreuna cu legumele de pe gratar.
Pofta buna!