Mod de preparare
Se pune jumatatea de lime taiata in 2 intr-un pahar de 330 ml impreuna cu zaharul brun si se preseaza cu un pistil foarte bine pana se face suc. Se adauga 5 frunze de menta, gheata pisata (cu blenderul sau intr-un prosop in care se bate), romul si sour-ul. Se amesteca intr-un shaker foarte bine pana se topeste zaharul si se completeaza cu apa minerala. Se orneaza cu 2-3 frunze de menta.
E bine de stiut: Gheata pisata se poate obtine din cuburi de gheata sfaramate intr-un blender sau intr-un prosop care se bate.
In locul shakerului putem folosi un blender in care punem sucul de lamaie cu zahar (obtinut prin presare), frunzele de menta, cuburile de gheata, romul si sour-ul. La final, amestecul obtinut se completeaza cu apa minerala.
Sour-ul se poate obtine din lamai, zahar si apa amestecate in blender.