Mod de preparare
- Spalati cartofii si ii fierbeti in coaja. Dupa ce s-au fiert, ii decojiti si ii taiati rondele.
- Puneti intr-o tigaie uleiul aromat, ceapa si caliti timp de 2 minute. Apoi adaugati usturoiul, morcovii, ardeiul kapia si caliti timp de 5 minute. Adaugati si carnea de vita tocata. Asezonati cu sare, adaugati busuiocul, oregano si boiaua dulce. Mai lasati 1, 2 minute si apoi adaugati rosiile decojite si tocate. Amestecati si asezonati cu piper. Lasati la foc mic timp de 15 minute.
- Intre timp, spalati vinetele, taiati-le rondele si bagati-le la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.
- Incepeti asamblarea. Pregatiti un vas termorezistent. Ungeti cu ulei si apoi puneti un strat de cartofi fierti, un strat de vinete coapte si apoi un strat din amestecul de carne. Repetati astfel pana terminati toate ingredientele. Terminati cu stratul de cartofi.
- Pentru topping, spartgeti 2 oua intr-un bol, adaugati smantana si amestecati bine cu ajutorul unui tel. Adaugati si cheese mix-ul si amestecati bine totul. Cu ajutorul unei lingure, turnati topping-ul peste musacaua pregatita mai devreme.
- Dati la cuptor, la 180 grade C, timp de 30 -40 minute.
Pofta buna!