Musaca in stil grecesc

Musaca in stil grecesc

DificultateScazuta
Gatire1:30 h

Mod de preparare

    Se spala vanata, apoi se taie in felii rotunde, cu o grosime de 0,5 cm, se sareaza si se lasa sa stea 20 de minute. Cartofii curatati se taie in rondele, groase de 2 - 3 mm, cu care se tapeteaza o tava unsa cu 2 linguri de ulei. Deasupra se presara sare, piper si o lingura de rozmarin, apoi preparatul se rumeneste la foc potrivit, in cuptorul incins, cca. 25 minute.

    Intre timp, se oparesc rosiile, se decojesc si se taie in felii rotunde, groase de 0,5 cm, iar ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se incing 5 linguri de ulei intr-o tigaie, se rumeneste carnea usor, amestecand des, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc impreuna. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru, se amesteca si compozitia rezultata se toarna peste cartofi.

    In uleiul ramas se prajeste vanata, zvantata bine, apoi se asaza, interpuse, feliile de vanata si de rosii, peste carne. Se presara deasupra restul de rozmarin, sare si piper.

    Ouale se bat cu lapte, se sareaza, pipereaza si se toarna peste musaca, apoi se presara branza rasa. Se lasa sa se rumeneasca in cuptor, la foc potrivit, 30 - 35 de minute.