Pancakes din linte

Pancakes din linte

DificultateScazuta
Preparare6:00 h
Gatire20 min

Mod de preparare

  1. Toarna apa cat sa acopere bine lintea si las-o la hidratat cel putin 5-6 ore sau peste noapte.
  2. Scurge apoi foarte bine lintea si mut-o intr-un blender. Adauga ulei de masline, condimente, boia. Mixeaza pana ai o pasta.
  3. Pentru fiecare pancake unge tigaia cu putin ulei de masline, pune cate o jumatate de polonic de compozitie si intinde-o usor cu lingura. Cand apar bule pe partea superioara, e momentul sa intorci clatita.
  4. Poti servi pancakes din linte alaturi de o salata fresh iar, daca nu tii post, merg perfect alaturi de crema de branza proteica Milbona.

    Sa iti fie de cel mai bine si pofta buna!

    Lintea rosie este o excelenta sursa de proteine, de accea este recomandata copiilor si sportivilor si este minunata in perioadele de post. Ca beneficii principale pentru sanatate, lintea rosie scade nivelul colesterolului, ajuta la reglarea glicemiei si a tensiunii arteriale si are proprietati antiinflamatoare. Lintea este o leguminoasa si face parte din aceeasi familie cu fasolea, mazarea, soia sau nautul, dar se digera mai usor decat alte leguminoase.

    Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.