Pasticcio cu ciuperci

Pasticcio cu ciuperci

DificultateMedie
Gatire1:30 h

Mod de preparare

    Incepem pregatirile punand o oala de apa cu sare la fiert, in care oparim foile de lasagna.

    Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si intr-o tigaie topim untul, punem faina si o lasam sa se gateasca. Turnam amestecul de unt cu faina peste laptele incins si lasam sa fiarba pana obtinem un sos bechamel. Cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam 150 g de parmezan ras.

    Taiem ciupercile julienne si le calim intr-o tigaie cu unt, ceapa si sare. 3 sferturi din ciuperci le amestecam cu jumatate din sosul bechamel. Cand ciupercile sunt gatite, sosul bechamel este gata si foile de lasagna sunt oparite, ne apucam de montat Pasticcio.

    Intr-o tava punem o lingura de sos bechamel si intindem foarte bine, asezam foile de lasagna, o lingura de bechamel simplu si impartim cantitatea de ciuperci cu bechamel in asa fel incat sa ne ajunga pentru inca 5 straturi de foi de lasagna.

    Practic, in straturi vom gasi ingredientele in urmatoarea ordine: sos bechamel simplu, foaie de lasagna, ciuperci cu sos, parmezan ras, sos bechamel, foaie de lasagna s.a.m.d. Peste ultima foaie de lasagna amestecam sosul bechamel ramas cu restul de ciuperci cu sos , punem si ciupercile fara sos, patrunjel tocat marunt si foarte mult parmezan.

    Coacem in cuptor la 180 grade C timp de 15-20 de minute. Servim fierbinte. Pofta buna!

    Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!