Mod de preparare
Pentru inceput, fierbe cartofii. Pune un vas cu apa pe foc si adauga cartofii spalati (in coaja). Lasa-i sa fiarba pana intra cutitul in ei. Nu ii lasa mai mult pentru ca sa-i poti taia si baga la cuptor, altfel, se pot sfarama. Dupa ce au fiert, scurge apa si lasa-i la racit.
Pentru sos, pune o tigaie pe foc, adauga uleiul, ceapa tocata si caleste pentru 3-4 minute, pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul tocat, rosiile tocate, piureul de rosii, fulgii de chilli, sare, piper si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana se ingroasa.
Dupa ce ai pregatit sosul, curata cartofii, taie-i cubulete, pune-i intr-un bol si adauga uleiul, fulgi de chilli, piper, sare si boiaua dulce. Amesteca foarte bine totul astfel incat sa fie acoperiti toti cartofii.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si distribuie cartofii in tava. Da-i la cuptor, la 200°C, timp de 40 - 50 minute, pana cand devin crocanti si aurii.
In timp ce cartofii sunt la cuptor, prajeste carnati chorizo si serveste alaturi de cartofii crocanti (peste care poti presa patrunjel proaspat) si de sosul pregatit mai devreme.
Pofta buna!