Porc in stil grecesc cu sos tzatziki

Porc in stil grecesc cu sos tzatziki

DificultateScazuta
Gatire60 min

Mod de preparare

    Spalati si taiati carnea de porc in fasii.

    Intr-un bol, adaugati otetul, uleiul de masline, mierea, usturoiul, ceapa, cimbrul si rozmarinul. Omogenizati bine totul si adaugati fasiile de carne de porc. Lasati la marinat, in frigider, in bolul acoperit cu folie alimentara, minim 1 ora.

    Pentru sosul tzatziki, puneti intr-un bol iaurtul, coaja de lamaie, uleiul de masline, zeama de lamaie, busuiocul si castravetele taiat cubulete si omogenizati bine totul. Bagati la frigider.

    Dupa ce ati scos carnea de la marinat, pregatiti o tigaie si adaugati carnea impreuna cu marinada. Lasati-o 1 minut pe fiecare parte, fara agitare, pana cand carnea este crocanta. Apoi dati deoparte carnea si va ocupati de restul.

    Pentru servire, pregatiti pita, carnea scoasa din tigaie, taiati ceapa, rosiile cherry, bagati la cuptor cartofii Wedges conform instructiunilor de pe ambalaj, spalati salata si asezati pe un platou toate aceaste ingrediente. Alaturi aveti sosul tzatziki pegatit mai devreme si pastrat la frigider.

    Daca doriti, pe sosul tzatziki mai puneti cateva cubulete de castravete.

    Serviti alaturi de prieteni si bucurati-va de acest preparat grecesc. Pofta buna!