Portokalopita

Portokalopita

DificultateScazuta
Preparare40 min
Gatire45 min

Mod de preparare

    Mod de preparare sirop: Spalati portocala si o stoarceti. Puneti intr-un vas apa cu zaharul si zeama de portocala. Lasati sa fiarba aproximativ 8 -10 minute si apoi lasati la racit.

    Mod de preparare Portokalopita:

    Intr-un bol, adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de portocala, zeama de portocale, zaharul vanilinat, praful de copt, iaurtul grecesc si uleiul de masline. Mixati bine totul cateva minute.

    Taiati foile de placinta fideluta si puneti-le intr-o tava.

    Taiati 2 portocale in felii (in cazul in care portocalele sunt mai mici; daca portocalele sunt mari, atunci este suficienta o singura portocala).

    Ungeti un vas termorezistent cu ulei si adaugati foile de placinta taiete fideluta. Adaugati amestecul pregatit mai devreme si presati bine cu ajutorul unei linguri si ornati cu feliile de portocala.

    Dati la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 45 minute. Scoateti si insiropati imediat. Mai pastrati putin sirop pentru a turna atunci cand serviti.

    Lasati cateva ore si apoi taiati. Pofta buna!