Prajitura cu dovlecei

Prajitura cu dovlecei

DificultateScazuta
Gatire1:30 h

Mod de preparare

    Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt tava pentru prajitura. Daca folositi tava mica pentru chec, puteti coace doua checuri din cantitatile date.

    Intr-un bol incapator, batem ouale, zaharul si vanilia, pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand cu mixerul sau cu telul pana este complet incorporat.

    Cernem deasupra faina, sarea, bicarbonatul, praful de copt si scortisoara.La final punem zucchini dati pe razatoare si stafidele. Amestecam cu spatula.

    Turnam compozitia in tava pregatita si coacem prajitura cu zucchini 45-55 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o glazura.

    Amestecam cu mixerul crema de branza si zaharul pudra pana granulele de zahar nu se mai simt. Punem glazura peste prajitura, o nivelam cu spatula. Decoram prajitura cu zucchini cu alune si caju tocate grosier. Pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.