Mod de preparare
Prajitura cu gem si aluat razuit este o clasica, o prajitura de casa care nu lipseste din caietele de retete ale mamelor noastre.
Ungem tava cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt sau faina. Incingem cuptorul la 160 grade C.
Amestecam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, esenta de vanilie, galbenusurile, oul si zaharul tos, 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen.
Pastram 1/3 din aluat, pe care il invelim im folie alimentara si il dam la rece, iar restul de aluat il intindem in tava, apasandu-l cu degetele intr-un strat uniform. Pentru crema, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, lingura cu lingura, pana avem o bezea tare.
Adaugam nuca si magiunul, amestecam pentru a avea o crema omogena. Intindem crema in tava peste aluat, o nivelam folosind o spatula. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind razatoare cu ochiuri mari.
Dam prajitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, pana este frumos rumenita. Lasam prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o felia. Pofta buna!