Mod de preparare
1. Cerneti faina, faceti o adancitura la mijloc, in care puneti un ou si sarea.
2. Adaugati untul taiat fulgi si framantati repede, adaugand si apa, putina cate putina, pana obtineti un aluat sfaramicios.
3. Adunati aluatul sub forma de minge, inveliti-l in folie si lasati-l 30 de minute la frigider.
4. Pe o planseta presarata cu faina intindeti aluatul intr-o foaie subtire, cu care imbracati o forma rotunda de tarta (26 cm diametru) si, de asemenea, si marginile formei cu o fasie de circa 3 cm.
5. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita si coaceti-l pe jumatate (timp de 20 minute la o temperatura de 175 grade C).
6. Dupa coacere adaugati cubulete de bacon si cascaval. Bateti restul de oua, adagati smantana, un pic de sare si piper si turnati peste bacon si cascaval.
7. Coaceti inca 20 de minute la o temperatura de 170 grade C. Dupa gust, puteti umple si cu ciuperci, ceapa, sunca de Praga etc. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.