Mod de preparare
Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt in unt. Se caleste si orezul, iar dupa ce devine translucid se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore alcoolul si sa se reduca lichidul pana la ultima picatura, apoi se adauga sparanghelul taiat rondele mici si se adauga supa fierbinte de pui sau de legume. Se fierbe si se amesteca incontinuu. Se lasa sa se evapore tot lichidul, iar apoi se adauga supa fierbinte cat sa acopere orezul. Se repeta operatia pana in momentul in care orezul ajunge la consistenta dorita. Neaparat trebuie sa se amestece incontinuu in orez pentru ca riscul de a se arde este foarte ridicat.
Cand orezul este gatit perfect, se opreste focul si se adauga parmezanul ras si cuburile de unt ramase, se amesteca energic pana se obtine un sos cremos. Se serveste fierbinte alaturi de un pahar de vin alb rece!
Cel mai bine se sareaza doar putin pe parcursul gatitului, pentru ca este foarte important ca gustul final sa fie dat in momentul servirii!