Salata Caesar cu rata afumata

Salata Caesar cu rata afumata

DificultateMedie
Gatire45 min

Mod de preparare

    Taiem salata Iceberg in doua si o lasam in apa rece, astfel incat sa devina mai crocanta si sa nu aiba gust amar. Cat tinem salata in apa, pregatim sosul Caesar.

    Dam parmezanul pe razatoare, tocam marunt usturoiul, separam albusurile de galbenusuri si tocam marunt ansoa. Intr-un bol mare frecam galbenusurile cu ulei de masline, pana obtinem o emulsie de tip maioneza, apoi adaugam ansoa si usturoiul, amestecam bine si la final adaugam parmezanul ras. Punem sare si piper, iar daca dorim, mai adaugam usturoi, ansoa sau parmezan ras. Gustul trebuie sa fie intens, bogat si usor sarat. Punem bolul cu sosul la frigider si ne ocupam de restul ingredientelor.

    Taiem felii subtiri din pieptul de rata afumat, pastrand grasimea, taiem sau rupem painea in bucati mici ca pentru crutoane si o lasam la cuptor cu 1 catel de usturoi, cimbru si putin ulei de masline. Maruntim salata Iceberg si o uscam intr-o centrifuga sau intr-un prosop. Nu amestecam salata si dressing-ul decat cu cel mult 5 minute inainte de servire, pentru ca exista riscul ca aceasta sa isi piarda din textura.

    In momentul in care avem toate ingredientele pregatite, punem totul intr-un bol si amestecam de jos in sus, fara sa punem presiune pe frunzele de salata taiate, iar apoi servim. Pentru decor putem folosi fasii de parmezan, felii de piept de rata sau ansoa.

    Pofta buna!