Salata ruseasca cu peste

Salata ruseasca cu peste

DificultateScazuta
Gatire1:15 h

Mod de preparare

  1. Salata ruseasca este similara salatei traditionale de boeuf cu legume fierte, taiate cuburi la aceeasi dimensiune, amestecate cu maioneza. Se fierb legumele in apa sarata, se racesc si se taie cuburi dupa preferinta, mai mari sau mai mici.
  2. Se amesteca impreuna cu maioneza: se pot amesteca toate legumele intr-un bol cu maioneza sau se pot tine legumele separate pentru o salata in straturi. Important este ca legumele sa fie fierte corect si racite imediat sub jet de apa rece.
  3. Pentru a se pastra fermitatea cartofilor puneti putin suc de lamaie proaspat stors in oala in care se fierb. Imediat ce legumele sunt racite, trebuie taiate cuburi si amestecate cu maioneza, apoi se asaza intr-un vas de sticla pe straturi sau se amesteca pur si simplu.
  4. Se pot aseza pe primul strat morcovii, dupa aceea cartofii, mazarea, sfecla si deasupra fileul de ton foarte usor maruntit. Se serveste rece din frigider.
  5. Pofta buna!

    Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.