Mod de preparare
- Pregateste o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
- Spala ardeii capia, ardeii grasi si rosiile si pune-le in tava. Da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de o ora.
- Apoi pregateste pestele. Curata-l, spala-l si prajeste-l (pe ambele parti) pe un grill pe care ai pus un pat de sare.
- Aseaza fileurile de crap mai intai cu pielea in jos si dupa ce s-au prajit, intoarce-le si prajeste-le si pe partea cealalta.
- Scoate fileurile de crap pe o farfurie si ocupa-te de saramura.
- Dupa ce ai scos legumele de la cuptor, curata-le de coaja, taie fasii ardeiul capia si ardeiul gras, iar rosiile toaca-le marunt.
- Curata usturoiul si da-l prin presa de usturoi.
- Pentru saramura, pune un vas pe foc, adauga apa si cand incepe sa fiarba, pune cimbrul uscat, piperul, ardeii capia si ardeii grasi taiati fasii, rosiile tocate marunt si mai lasa putin pe foc.
- Adauga sucul de rosii si ardeiul iute taiat marunt. Amesteca si da in clocot.
- Adauga fileurile de crap prajite si usturoiul dat prin presa de usturoi. Mai lasa sa fiarba timp de 20 de minute, timp in care pregateste mamaliga.
Avand in vedere ca pestele a fost prajit pe pat de sare, nu mai pune sare la saramura.
Saramura de peste se serveste calda, cu mamaliga.
Pofta buna!