Mod de preparare
- Taie untul rece in cubulete si adauga-l intr-un bol in care ai pus faina. Amesteca bine pana se incorporeaza untul si obtii un aluat sfaramicios.
- Adauga apa si continua sa framanti pana cand coca se desprinde usor de pe degete.
- Imparte aluatul in 2, pune-l in folie alimentara si lasa-l timp de 20 de minute, la frigider.
- Pentru umplutura, spala afinele, usuca-le si apoi pune-le intr-un bol.
- Adauga zaharul si amidonul si amesteca usor astfel incat afinele sa fie acoperite de amestecul de zahar si amidon.
- Pregateste o tava de tarta cu fund detasabil. Tapeteaz-o cu hartie de copt.
- Scoate aluatul din frigider, intinde 1/2 sub forma de cerc, adaug-o in tava astfel incat sa acopere si marginile tavii.
- Apoi, pune afinele amestecate cu zahar si amidon si intinde si cealalata jumatate, tot sub forma de cerc.
- Lipeste marginile aluatului de jos cu cel al aluatului de sus.
- Fa cateva crestaturi in mijlocul tartei si da-o la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de o ora. Dupa o ora, redu focul la 150° C si mai lasa tarta 15 minute.
Serveste cu o cupa de frisca sau inghetata de vanilie.
Pofta buna!