Tarta cu afine

Tarta cu afine

DificultateMedie
Preparare20 min
Gatire1:15 h

Mod de preparare

  1. Taie untul rece in cubulete si adauga-l intr-un bol in care ai pus faina. Amesteca bine pana se incorporeaza untul si obtii un aluat sfaramicios.
  2. Adauga apa si continua sa framanti pana cand coca se desprinde usor de pe degete.
  3. Imparte aluatul in 2, pune-l in folie alimentara si lasa-l timp de 20 de minute, la frigider.
  4. Pentru umplutura, spala afinele, usuca-le si apoi pune-le intr-un bol.
  5. Adauga zaharul si amidonul si amesteca usor astfel incat afinele sa fie acoperite de amestecul de zahar si amidon.
  6. Pregateste o tava de tarta cu fund detasabil. Tapeteaz-o cu hartie de copt.
  7. Scoate aluatul din frigider, intinde 1/2 sub forma de cerc, adaug-o in tava astfel incat sa acopere si marginile tavii.
  8. Apoi, pune afinele amestecate cu zahar si amidon si intinde si cealalata jumatate, tot sub forma de cerc.
  9. Lipeste marginile aluatului de jos cu cel al aluatului de sus.
  10. Fa cateva crestaturi in mijlocul tartei si da-o la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de o ora. Dupa o ora, redu focul la 150° C si mai lasa tarta 15 minute.
  11. Serveste cu o cupa de frisca sau inghetata de vanilie.

    Pofta buna!