Tort cu trufe si portocale

Tort cu trufe si portocale

DificultateMedie
Preparare55 min
Gatire25 min

Mod de preparare

  1. Intr-un bol, adauga ouale si zaharul si mixeaza-le pana isi dubleaza volumul. Apoi, adauga uleiul, faina si amesteca usor cu o spatula. Pune pudra de cacao si praful de copt si amesteca din nou.
  2. Pregateste o tava cu inel, tapetata cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava si da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20 -25 de minute. Dupa trecerea timpului, scoate blatul din cuptor si desfa-l din forma si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
  3. Cat este blatul la cuptor, pregateste crema de ciocolata.

  4. Pune un vas pe foc si adauga frisca lichida, mierea si lasa pe foc pana da in clocot. Apoi, adauga ciocolata si ciocolata cu lapte si amesteca pana se topeste ciocolata si se formeaza un amestec omogen. Adauga untul, esenta de rom si coaja de portocala. Amesteca pana se topeste untul si este bine incorporat.
  5. Din aceasta crema, cantareste 300 g si pune-o la rece pentru a putea modela trufele.
  6. Dupa ce a stat la rece, din crema pusa deoparte, modeleaza cateva trufe (ia cantitati mici cu ajutorul unei lingurite) pentru decorul final al tortului. Unele din ele da-le prin pudra de cacao si altele prin coaja de portocala.
  7. Feliaza blatul (racit) in 3 parti egale. Distribuie crema in mod egal intre cele 3 straturi si niveleaza.
  8. Lasa la rece peste noapte si orneaza a doua zi cu trufe si presara cacao (pentru decor).

    Pofta buna!